Stijn Dhollander nette zijn 120e goal

All time topschutter Stijn Dhollander scoorde zijn 120ste officiële doelpunt voor Athletico Oudenbos. "Eén op één heeft de doelman nauwelijks een kans."

De 31-jarige Stijn Dhollander behoort tot het meubilair van Athletico Oudenbos. Al sinds de oprichting scoort De Tank aan de lopende band voor de All Yellows. De Tank, Stijn?

Stijn Dhollander: "Ja, dat is mijn bijnaam bij Athletico Oudenbos en die heb ik te danken aan mijn vele rushes richting doel. Vooral in derde klasse heb ik zo heel wat doelpunten gemaakt; met de bal aan de voet dertig, veertig meter overbruggen en me een weg banen door de verdediging. Nu lukt dat een stuk minder vlot omdat ze in tweede klasse simpelweg beter verdedigen. Maar het blijft nog altijd een troef. Ik ben groot en stevig gebouwd en nog steeds vrij snel. Eenmaal op snelheid moeten de meeste verdedigers toch alle zeilen bijzetten om me de bal nog te ontfutselen."

Wat onderscheid jou van andere spitsen?

"Mijn allergrootste kwaliteit is toch mijn Torinstinkt. Ik sta vaak op de goede plaats en ben heel koelbloedig. Eén op één heeft de doelman nauwelijks een kans. Het grootste voordeel is dat ik zowel met links als met rechts goed kan afwerken. Ik moet dus niet zoeken naar mijn goede voet, waardoor ik dus geen stress heb en geen tijd verlies. Ik kijk gewoon waar ik de bal kan plaatsen."

'Een tankske' lukt dus minder vlot dan in derde. Ben je voor de rest nog anders gaan voetballen?

"Anders gaan voetballen? Dat weet ik niet. De tegenstanders zijn natuurlijk een stuk beter dan in derde waar vaak de bal gewoon wordt weggestampt. In tweede proberen de meeste ploegen toch verzorgd voetbal te brengen, maar ik denk niet dat dit een enorme invloed heeft gehad op mijn manier van voetballen."

Athletico Oudenbos is als ploeg wel veranderd, met bijvoorbeeld meer technische voetballers.

"Ik word nog steeds graag in de diepte aangespeeld, dus ik hou van snelle en technisch flankspelers die gemakkelijk de achterlijn halen. De voorbije jaren hadden we daar onder andere Berten De Vleeschouwer (nu spelend voor eersteklasser FC Donkere Wolk, nvdr), nu lopen daar Kristof Lydou, Jonas Van Gerrewey en Koen Van Doorslaer. Ook Stef Van Peteghem is een meerwaarde voor onze ploeg. Stef schakelt zo gemakkelijk zijn mannetje uit om mij dan te bedienen. En verder wil ik zeker Ben Van Laere niet vergeten. Met zijn volume en werkkracht zorgt hij ervoor dat ik mij meer kan focussen op mijn plaats als diepste spits. Hierdoor verschijn ik frisser voor doel wat dan ook tot meer goals leidt."

Is er zo'n goal die je altijd zal bijblijven?

"Daar moet ik niet eens lang over nadenken. Het doelpunt dat ik nooit zal vergeten is mijn gelijkmaker tijdens de bekerwedstrijd bij FC Lokeren in het seizoen 2009-2010. We stonden met tien, na een rode kaart voor Andy De Vijlder, 2-0 achter bij de kersverse tweedeklasser. FC Lokeren mistte vanaf de stip de kans op de 3-0. Vijf minuten later lukte Tim Van Aerde het wel vanaf elf meter. We geloofden terug in onze kansen en met nog een paar minuten op de klok toonde ik FC Lokeren mijn 'tankske'. Ik recupereerde de bal op de eigen helft, dribbelde een vijftal tegenstanders waarvan twee met een panna en kogelde dan het leer onhoudbaar in de bovenhoek. Dat was zo'n euforisch moment! Normaal vier ik mijn doelpunten niet uitbundig, maar toen was ik even weg van de wereld. Ik herinner me nog dat ik samen met de rest van de ploeg in de armen van de meegereisde supporters ben gesprongen. Dat moment vergeet ik nooit."

Is er een absoluut dieptepunt op negen seizoenen bij Athletico?

"Ook daarvoor moet ik niet lang nadenken. Onze kampioenenmatch (ook in het seizoen 2009-2010, nvdr) op het veld van Boca Juniors. Hoewel we daar kampioen speelden was het verloop en het vroegtijdig moeten stopzetten van de wedstrijd een absolute domper op de vreugde. De enige keer dat een wedstrijd vroeger werd afgefloten nota bene! Het was vooral jammer voor de zestig supporters langs de zijlijn. Wat een feest had moeten worden, is uitgedraaid op een grote teleurstelling."

Je hebt al vijf van de acht seizoenen als topschutter beëindigd. Ook dit jaar zit het erin. Wat denk je zelf?

"Eerlijk, dat is leuk maar helemaal niet mijn drijfveer. Elk doelpunt is gewoon goed voor de ploeg. Ik had al meer goals kunnen gemaakt hebben als ik bijvoorbeeld de strafschoppen zou omzetten. Dat heb ik nog maar één keer gedaan. Deze zomer werd ik voor het eerst papa op 8 augustus van een prachtige dochter Lotte. Voor haar wou ik graag zo snel mogelijk een doelpunt maken. Op het eind van de eerste bekermatch tegen Bondgalm-Bos kregen we nog een strafschop en daarom wou ik hem trappen. Met succes, al weet ik niet of ik ooit nog een tweede zal mogen omzetten." (lacht)

Stijn Dhollander tegen Boca Juniors: "De grootste teleurstelling."


Be an #AllYellow. Be part of the team. Follow Athletico Oudenbos.

Proudly sponsored by