Vincent Van Laere maakt comeback

Het wordt een grote verrassing voor iedereen die Athletico Oudenbos op de voet heeft gevolgd de voorbije jaren: Vincent Van Laere zit in de wedstrijdselectie voor de derby tegen FC Kings Erotica. De 32-jarige Vincent hing eind vorig seizoen de schoenen aan de haak na aanhoudende blessures, maar voelt zich nu weer fit om het nog eens te proberen.

"no-nonsensementaliteit"

Vincent Van Laere is een fenomeen bij Athletico Oudenbos. De technisch vaardige speler heeft bakken ervaring en ligt ook zeer goed in de spelersgroep. Met zijn no-nonsensementaliteit op en naast het plein belichaamt hij perfect waar Athletico Oudenbos voor staat.

De linkspoot hield het na het seizoen 2012-2013 voor bekeken toen hij na elf wedstrijden nog maar eens een knieblessure had opgelopen en moest revalideren. Vincent had in die elf wedstrijden exact één beslissende actie per wedstrijd laten optekenen: hij totaliseerde toen acht doelpunten en had drie assists gegeven. Een fenomeen.

Dat vincent ook nog eens in hartje Oudenbos woont, maakt het plaatje alleen maar completer.

"Honger is te groot"

"Waarom ik het nog maar eens wil proberen? Dat is eigenlijk heel erg simpel: de honger naar de bal is te groot. Ik hoú van dit spelletje en nu ik me weer goed in mijn vel voel wil ik het nog een keer proberen. Ik ben tweeëndertig jaar, ik moest mijn comeback dus niet te lang meer uitstellen." (lacht)

En dat terwijl het huidige seizoen op zijn laatste benen loopt. "Ik wou inderdaad niet wachten tot het volgende seizoen. Athletico is normaliter zeker van een plaats in tweede klasse volgend jaar en de kans is groot dat ik er bij zal zijn. Als alles goed gaat tenminste. De trainer heeft er nu alleszins al een speler bij. Ik denk dat ik in het verleden wel al bewezen heb tot wat ik in staat ben. Maar het is natuurlijk aan hem om de keuzes te maken, niet aan mij."