Nieuwkomers direct van waarde

Deze zomer versterkte Athletico Oudenbos zich met vijf nieuwe spelers. Afgelopen zaterdag toonden ze meteen hun waarde voor de club. Lorenzo Vandewattyne en Lander Bauwens hadden met elk een assist zelfs een voet in de ommekeer.

De All Yellows maakten zaterdag de verplaatsing naar FC Vatanspor, voor de eerste officiĆ«le wedstrijd van het seizoen, met onmiddellijk vier nieuwkomers in de basis. Alleen Jens Marchand zat niet in de kern omdat de middenvelder nog revalideert van een blessure.

Kim Helderweirt en Thomas Lefevre namen positie in de verdediging, Lander Bauwens en Lorenzo Vandewattyne speelden respectievelijk rechts en centraal op het middenveld.

De twee laatstgenoemden hadden zelfs een rechtstreekse voet in de heropstanding van Athletico. Lorenzo schilderde in de laatste minuut van de eerste helft een hoekschop op het hoofd van Stijn Dhollander voor de aansluitingstreffer en Lander Bauwens zag in de tweede helft zijn voorzet door Ben Van Laere binnengekopt worden zodat Athletico op een 2-3 voorsprong kwam.


Kim HELDERWEIRT

"Competitiewedstrijden zijn duidelijk niet hetzelfde als oefenwedstrijden. We waren als ploeg nog wat zoekende en het was voor mij persoonlijk ook niet mijn beste wedstrijd. Dat we een 2-0 achterstand nog konden ombuigen in een overwinning zegt niet alleen iets over de mentale weerbaarheid, maar ook over ons vermogen om tactisch bij te sturen. Ook dat heeft ons geholpen om de situatie om te draaien."


Be an #AllYellow. Be part of the team. Follow Athletico Oudenbos.

Proudly sponsored by