Een terugblik op de voorbereiding

Athletico Oudenbos - VC Reinaert: 4-4
Met zes oefenwedstrijden was het de meest intensieve voorbereiding in de geschiedenis van Athletico. Ze startte dit jaar al vroeg, want op donderdag 19 juli verzamelden we reeds op het complex van Sporting Lokeren om op het kunstgrasterrein Walivo-derdeklasser VC Reinaert partij te geven.
Kristof Lydou, één van onze twee aanwinsten, was van de partij en scoorde al meteen het eerste doelpunt.

Reserven FC Daknam - Athletico Oudenbos: 1-4
Voor de tweede wedstrijd was de tweede Oudenbossche aanwinst erbij. Jelle Verdoodt speelde direct in het hart van de defensie en leverde, net als Lydou, zijn visitekaartje af.
Athletico won al bij al eenvoudig van de jonge garde van FC Daknam. Het spitsenduo Stijn-Ben klikte goed, met twee assists van Ben voor Stijn. Nadien deed Berten dat dunnetjes over met eveneens twee assists: één voor Joris en één voor Ben.

Reserven FC Eksaarde - Athletico Oudenbos: 3-0
Tegen de reservenploeg van FC Eksaarde werd het enige verlies geïncasseerd. Athletico moest nochtans niet echt onderdoen, maar was voorin niet fris genoeg of stuitte op de steengoede doelman. Bovendien kreeg het zelf twee strafschoppen tegen en ging Steven niet vrijuit bij het derde doelpunt.

Reserven SKL Doorslaar - Athletico Oudenbos: 1-3
Het drieluik 'Ronde van Lokeren' tegen de reservenploegen van de drie Lokerse deelgemeenten werd winnend afgesloten. Athletico kwam verdiend op voorsprong en bikkelde hard om de overwinning binnen te rijven. In de laatste seconden nam Lydou alle twijfels weg door de 1-3 tegen de netten te knallen. Bij SKL Doorslaar zag Athletico Bjorn Bruggeman terug die vorig seizoen afscheid nam en zich bij de ploeg van Doorslaar voegde.

Sporta Zeveneken - Athletico Oudenbos: 1-2
Voor het vierde seizoen op rij ging Athletico bij Sporta Zeveneken langs voor een oefenpartij. Dit jaar kon verdiend gewonnen worden, al had het verschil tussen beide ploegen duidelijker kunnen en moéten zijn. Athletico wrong heel wat kansen de nek om, maar liet zich de zege niet meer afsnoepen. Berten, in de spits naast Ben, tekende voor beide treffers.

Beloften R.S.F.C. Bouillon - Athletico Oudenbos: 3-4
Net zoals vorig jaar kon Athletico een oefenwedstrijd regelen tijdens het spelersweekend. Dit jaar kregen we de beloftenploeg van de plaatselijke tweedeprovincialer voor ons. De jonge garde klampte goed aan, maar was onvoldoende gewapend om de overwinning te claimen. Bovendien had Athletico de kansen om met ruimere cijfers te winnen.

De voorbereiding in cijfers

  • Er werden 30 doelpunten gemaakt tijdens de zes oefenwedstrijden, wat neerkomt op een gemiddelde van 5 doelpunten per wedstrijd. De wedstrijd tegen VC Reinaert was de uitschieter met 8 goals, de wedstrijd tegen FC Doorslaar was met 3 doelpunten de "saaiste" wedstrijd.
  • Athletico boekte 4 overwinningen en liet 1 gelijkspel en 1 nederlaag noteren.
  • Van de 30 doelpunten nam Athletico er zelf 17 voor zijn rekening, wat impliceert dat er 13 tegendoelpunten werden geslikt.
  • Berten was het trefzekerst met 4 doelpunten, Ben maakte er 3, Stijn en Lydou elk 2. Maarten, Andreas, Joris, Jeffrey en Sam waren goed voor 1 doelpunt.
  • Ben is de assistenkoning van de voorbereiding met 4 stuks. Berten gaf 3 beslissende passes. Stijn en Jonas lagen 2 keer aan de basis van een doelpunt, Andreas 1 keer.
  • Er was 1 owngoal in het voordeel van Athletico en Sam zette voor Athletico 1 strafschop om.
  • 21 kernspelers kwamen tijdens deze voorbereiding in actie.
  • Athletico presteerde het best in de eerste helft met 12 gemaakte doelpunten en 4 tegentreffers. Alle tweede helften samen slaagde Athletico er maar 5 keer in nog een doelpunt te maken en werd de verdediging maar liefst 9 keer geklopt.