Speeldag 27: Athletico - Bospark 3-3

Na de spectaculaire 5-6 overwinning bij Fortuna was het vertrouwen onder de Athletico-spelers fors gestegen. Iedereen was er op gebrand deze prestatie te herhalen tegen FC Bospark. In de heenronde werd op de Nachtegaelpleinen met 5-1 verloren, er diende dus iets te worden rechtgezet.

De wedstrijd gaat van bij het begin goed over en weer maar de beste kansen zijn voor Athletico.

Op voorzet van Willem neemt Stijn de bal mee met buik/borst maar hij is te dicht bij de Bospark goalie om af te werken. Even later kan opnieuw Stijn in de loop richting doel koppen maar de bal gaat over de dwarsligger. Na mistasten van de Bospark doelman krijgt ook Jeffrey nog gelegenheid tot scoren maar hij is te verrast om de bal binnen het kader te trappen.

Drie mooie doelkansen maar de brilscore blijft op het bord staan.

Athletico krijgt daarna een lesje in efficiëntie. Bospark speelt goed mee maar kon Benny nog niet bedreigen. Op het half uur echter vrije trap voor Bospark op de helft van Oudenbos, de bal wordt richting verste paal gestuurd waar een Bospark speler zomaar kan inkoppen. Eerste echte kans voor Bospark en meteen staat de 0-1 op het bord.

Even later volgt meteen een tweede domper als een Bospark spits goed wegdraait in de grote rechthoek en laag binnenschiet. Het staat zowaar 0-2.

Boeken toe denkt men dan maar Athletico heeft in de loop van het seizoen een fikse dosis vechtlust opgebouwd. Vlak voor rust heeft Jeffrey alle ruimte op zijn rechterflank. Joris speelt vanuit het middenveld de bal perfect tussendoor en Jeffrey kan richting doel gaan, hij legt de bal opzij waar Willem zijn tweede Athletico doelpunt komt maken. Het staat 1-2 en Athletico doet weer volledig mee.

Bij de rust moet Benny gekwetst naar de kant, gelegenheidsdoelman Willem neemt zijn plaats in en Ward VS gaat postvatten in de spits. Bospark heeft er duidelijk zin in en gaat meteen het Athletico doel belegeren. Willem kwijt zich echter goed van zijn taak en haalt eerst een vrije trap mooi uit doel. Even later gaat hij opnieuw goed plat als een Bospark spits voor hem opduikt. Athletico heeft het lastig en mag van geluk spreken dat de omhaal van diezelfde spits tegen de paal gaat.

Van Athletico zijde kan enkel Ward nog dreigen door de bal voor het lege doel te droppen. Niemand is echter gevolgd en zo leidt ook deze actie tot niets.

Na 25 minuten vechten komt Athletico even vanonder de druk uit. Dries acht zijn moment gekomen en passeert vlot zijn verdediger. Van net binnen de grote rechthoek haalt hij prachtig uit en met een halve lob in de verste hoek verschalkt hij de Bospark doelman. Het weze duidelijk dat  geel zwart gedurende het seizoen veel aan mentale weerbaarheid gewonnen heeft. Teruggekomen vanuit een uitzichtloze positie staat nu de 2-2 op het bord.

De euforie is echter van korte duur. Twee minuten later kan een Bospark speler op hoekschop vrij komen inlopen en binnenkoppen aan de eerste paal. Willem is kansloos en de 2-3 staat op het bord. Verdedigen op stilstaande fases blijkt toch een pijnpunt binnen het Athletico elftal.

 Maar nog geeft Oudenbos niet op! Frederik komt Joris vervangen en even voor tijd komt Maarten de plaats van Dhollie innemen. De laatste 10 minuten belegert Athletico het doel van Bospark. Dries kan voorzetten vanop de achterlijn maar zowel Maarten en vervolgens Jeffrey gaan net onder de bal door. In de laatste minuut rukt Frederik op vanuit het middenveld, hij duikt de grote rechthoek binnen waar hij duidelijk foutief gestopt wordt. De overigens heel sterk fluitende scheidsrechter heeft dit ook zo gezien en legt de bal terecht op de stip. Weinigen hebben zin om in deze fase van de wedstrijd de strafschop te nemen maar Sam beheerst zijn zenuwen perfect en knalt de bal onhoudbaar in de rechterbenedenhoek. De 3-3 staat op het bord en daar blijft het ook bij want een fractie later klinkt het laatste fluitsignaal.

Athletico heeft nog maar eens bewezen gegroeid te zijn doorheen het seizoen. Na de nummer 3 wordt nu ook de nummer 4 uit de rangschikking met puntenverlies richting huis gestuurd. De sportieve Lokerse derby eindigt op 3-3 wat op basis van de eerste helft zeker een verdiend punt oplevert. Volgende week is er de laatste wedstrijd van het seizoen op verplaatsing bij FC Karree.

Maarten