Speeldag 26: Fortuna - Athletico 5-6

Zaterdag 14 april. Spektakel in de Beverse Bam Bam Arena. Was het omdat de match gefilmd werd, of had de brandende zon er iets mee te maken maar Athletico won de match maar liefst met een spectaculaire 5 - 6.

13 spelers op het appel die al in de aanvangsminuut ons teruggekeerd Afrikaantje Jeffrey een zwiep op de bal zagen geven. De bal scheerde het kruis, Fortuna was gewaarschuwd.

Al snel volgde ook de eerste ontgoocheling. Ward Lanoye kwam bij het wegtrappen van een bal slecht neer met als gevolg een gebroken enkel. We wensen Ward dan ook een spoedig herstel en hopelijk nog een mooie Athletico-carrière (nvdr: breuk in de enkel, drie weken gips). Frederik kwam in zijn plaats en die maakte een entree gelijk in de boekskes. Bij zijn eerste echte actie kon hij, diepgestuurd door Wouter, de bal mooi naast de twijfelende keeper binnentrappen.5 minuten later, Sam met een actie op links, een subliem pasje naar Stijn die op snelheid richting doel kan afgaan. Na het uitkappen van de laatste verdediger, werd de keeper ook verslagen en jawel 0-2 op het bord. Athletico voetbalde als nooit tevoren. De verdediging stond pal, het middenveld danste de Samba en de spitsen hadden er zin in. Getuige het derde doelpunt. De bal wordt goed vanuit de verdediging opengespeeld naar Sam die hem in één tijd afgeeft aan Stijn, opnieuw in één tijd naar Dries die de ruimte maakt voor de voorzet. Perfecte voorzet, Stijn kopt staalhard op de keeper, Jeffrey is goed gevolgd en hopla 0 -3 !

Wat kon er nu nog misgaan? Het spektakel kon beginnen. Net na de 0-3 lukte Fortuna de 1-3 na een harde schuiver voorbij Steven. Wegens het warme weer werd een even een drankpauze ingelast. Hierna zakte Athletico als een pudding in elkaar met als gevolg  3 -3 bij de rust.

Elkaar oppeppen was de boodschap. En zo geschiedde. De eerste kans na de rust was voor Fortuna. Een knap schot richting winkelhaak en een al even knappe redding door de vuilen. Tussendoor noteren we ook nog een schitterende actie van Wouter die nog maar eens zijn techniek etaleerde. Na 10 minuten stoort Sam goed op de keeper. Zo goed zelfs dat hij de bal moet lossen en Sam de bal in het leegstaande doel kan trappen. Athletico terug op voorsprong. 2 minuten erna, de gelijkmaker, waarbij Davy zich blesseert en met krampen het veld moet verlaten. Hij werd vervangen door Jurgen. Ongeveer halfweg, een scrimmage voor het doel van Fortuna waarbij een  verdediger duidelijk hands maakt. De scheids past de voordeelregel toe en  Stijn kan de 4-5 binnentrappen. Proberen vasthouden deze keer. Niets was minder waar. 30 seconden later stond de 5-5 al op het bord. Een schitterende kopbal van de Fortuna-kapitein. Waar Athletico vroeger de kopjes liet hangen, gingen we verder als 1 blok. Een ultieme beloning volgde 4 minuten voor tijd waarin omnieuw Jeffrey de winninggoal voorbij de keeper kan trappen. Wat een ontlading. Nog 4 minuten te gaan, maar Joris, Jeroen, Kirstof en Frederik gaven geen krimp meer.

Na enkele nederlagen op rij, won Athletico nog eens, en HOE.

Leve Athletico, Leve Lokeren, Leve Vlaanderen

Dhollie