Athletico - De Kring 0-2

Na een nipte nederlaag tegen de Red Star vorige week kwam Excelsior De Kring op bezoek bij Athletico. In Moerbeke werd na een sterke wedstrijd met 1-3 gewonnen. Ondertussen staat De Kring op een 5de plaats in de rangschikking. Mits winst kon Athletico op 3 punten komen en dit met nog een inhaalwedstrijd in het verschiet.

Athletico begint echter zeer matig aan de wedstrijd. De Kring neemt meteen de bovenhand en creëert verschillende kansen. Deze worden echter gemist door de Moerbeekse spitsen of gered door Steven en zijn verdediging.

Op het halfuur is het dan toch raak voor Excelsior. Na enkele tussenstations wordt de 0-1 over Steven in doel gekopt. De lakse houding van de Athletico spelers bij deze fase is een beetje kenmerkend voor de hele wedstrijd.

Athletico kan in de hele eerste helft amper dreigen, te weinig duels worden gewonnen en de combinaties komen er niet uit. De beste mogelijkheid komt er via Stijn die vanop 30m staalhard naar doel schiet. De Excelsior keeper is kansloos maar de bal scheert de verkeerde kant van de lat. De ploegen gaan de rust in met een 0-1 stand op het bord.

Na de rust verandert er weinig aan het spelbeeld. Athletico probeert wel maar komt niet tot goed voetbal. De Kring komt niet in de problemen en kan soms snel uitbreken. Athletico komt goed weg als een strafschopfout op een Excelsior spits niet wordt bestraft.

Even later zelfde verhaal maar nu legt de scheidsrechter de bal wel op de stipt. De Excelsior keeper pikt zijn goal mee door de bal perfect in de kruising te trappen, 0-2 en wedstrijd gespeeld.

Het laatste kwartier krijgt Athletico nog enkele kansen maar er wordt niet meer gescoord. Ward VS trapt hard voorlangs en Ward L kopt de bal tegen de dwarsligger. Op basis hiervan verdient Athletico wel een doelpuntje maar de overwinning voor Excelsior is meer dan verdiend.

Athletico speelde een van zijn mindere wedstrijden van het seizoen. Dit kan volgende week rechtgezet worden in de inhaalwedstrijd tegen Real Hansevelde. Mits winst behouden we het contact met de ruime middenmoot. Allen daarheen dus!

Maarten