Red Star 93 - Athletico: 2-1

Na drie weken inactiviteit stond er nog eens een competiewedstrijd op het programma. Athletico moest het opnemen tegen Red Star ’93. Red Star liet na de winterstop amper punten liggen en kon zo vanuit de middenmoot naar een derde plaats in de rangschikking opklimmen. Door omstandigheden vonden slechts 12 Athletico’s de weg naar Sint-Niklaas. Het beloofde meteen een zware namiddag te worden.

Het eerste kwartier van de wedstrijd verloopt vrij gesloten met licht overwicht voor Athletico. Toch is het opletten geblazen want aan de overzijde kan een Red Star spits net niet profiteren van een foutje in de verdediging.

Naarmate de eerste helft vordert komt Red Star beter in de wedstrijd en Athletico moet alle zeilen bijzetten om de aanvallen af te slaan. Na enkele halve kansen is het uiteindelijk toch raak. Een inworp komt onverwacht heel ver en een Red Star speler kan van dichtbij binnentikken, 1-0.

Athletico probeert wel maar heeft het lastig tegen de fysiek sterke Red Star spelers. Weinig duels worden gewonnen en de aanvallers worden moeilijk bereikt. Op het half uur kan Willem echter doorgaan op rechts, hij brengt de bal perfect laag voor doel waar Hendrik Jan de bal door de benen van de keeper tikt. Zo komt Athletico toch op een lichte gevleide 1-1.

Lang kan Oudenbos er niet van genieten want bij de volgende Red Star aanval is het opnieuw raak. De bal belandt met een gelukje bij een Red Star speler die hem van op 20m mooi binnentrapt, 2-1. Athletico is opnieuw op achtervolgen aangewezen en met deze stand gaan beide ploegen de kleedkamers in.

De tweede helft probeert Athletico het heft in handen te nemen. Het voetbalt beter mee en kan nu ook enkele kansen creëren. Op vrije trap van Frederik kopt Ward de bal net voorlangs. Ook Red Star laat zich niet onbetuigd en komt enkele keren scherp voor doel. Het dient gezegd dat de verdediging en een sterk keepende Steven ons voor een grotere achterstand behoeden.

De wedstrijd speelt zich vooral af op het middenveld en bij beide ploegen begint de vermoeidheid toe te slaan. De Athletico spelers geven zich volledig en blijven op zoek gaan naar de gelijkmaker. Red Star vangt echter goed op en komt er geregeld snel uit. Net voor affluiten kan Jeroen de bal nog eens voor doel brengen maar Maarten en Ward komen net een meter te kort om binnen te tikken.

De sportieve wedstrijd eindigt op een nipte 2-1 nederlaag voor geel-zwart. De zege voor Red Star mag verdiend genoemd worden maar Athletico heeft gevochten voor wat het waard is en kan met opgeheven hoofd het terrein verlaten. Volgende week wacht ons een belangrijke thuiswedstrijd tegen rechtstreekse concurrent Excelsior De Kring. Allen op post!

 

Maarten