VK Velle - Athletico Oudenbos 2-2

 

Wedstrijdverslag

Athletico blijft ongeslagen in de terugronde, geen overwinning deze keer maar wel een felbevochten gelijkspel.

Vanaf het eerste fluitsignaal dicteert Athletico het spel op het kleine veld van VK Velle. De flanken worden goed benut en de bal wordt veelvuldig in de grote rechthoek gedropt. Aanvankelijk kan Velle hier weinig tegenover stellen.

Na een tiental minuten wordt Sam weggestuurd op de linkerflank. Van buiten de baklijn probeert hij de keeper te verschalken maar zijn lob spat jammer genoeg uiteen op de dwarsligger. Athletico was hier heel dicht bij een verdiende voorsprong.

Als het dan net niet lukt, valt de goal vaak aan de andere kant. Na een kwartier kan VK Velle voor een eerste keer dreigen. Een speler van de thuisploeg kan doorgaan op rechts en te gemakkelijk voorzetten. Aan de eerste paal duikt een spits op die de bal in twee tijden voorbij Benny kan tikken. Athletico op achterstand tegen de gang van het spel in.

Door dit welkome doelpunt komt Velle beter in de wedstrijd. Athletico is echter niet aangeslagen en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Er worden tal van hoekschoppen afgedwongen en elk luchtduel in de grote rechthoek wordt gewonnen. De kopballen die het kader halen, worden echter gered door een sterk keepende doelman van Velle.

Athletico voert de druk op maar Velle kan enkele keren snedig tegenprikken. Getuige daarvan een bal buitenkant paal. Op het halfuur is het dan toch raak voor geel zwart. Sam duikt op aan de baklijn en kan de bal opzij plaatsen naar Wouter. Die verslaat de keeper en zorgt zo voor de verdiende 1-1.

Even voor het rustsignaal noteren we nog een mooie vrije trap van Andreas. De keeper van Velle redt de meubelen door de bal vanonder de lat te halen. Met een 1-1 gelijke stand gaan beide ploegen de rust in.

Bij de rust komt Kristof in de plaats van doelpuntenmaker Wouter. Daardoor kan Stijn doorschuiven van de voorstopper naar zijn vertrouwde positie in de spits.

Velle komt heel gemotiveerd uit de kleedkamer en neemt de wedstrijd meteen in handen. Athletico heeft het lastig en komt er weinig uit. De druk van Velle houdt aan en leidt tot kansen. Na een kwartier tweede helft kan een speler van Velle alleen op Benny afgaan. Frederik grijpt in al dan niet binnen de rechthoek. De scheidsrechter legt de bal op de stip en Frederik krijgt geel. De ervaren libero van Velle laat de kans niet liggen en plaatst de bal naast Benny. Athletico is opnieuw op achtervolgen aangewezen.

Na het strafschopdoelpunt noteren we vooral veel middenveldspel. Beide ploegen krijgen nog een grote kans. Benny houdt een afgeweken bal van een Velle speler schitterend uit doel. Aan de andere kant kan Stijn schuin voor het Velle doel verschijnen maar hij krijgt zijn schot niet gekadreerd.

Een kwartier voor affluiten komen Maarten en Ward in de plaats van de geblesseerden Sam en Andreas. Athletico kan opnieuw de druk opvoeren en gaat opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Een tiental minuten voor affluiten een vrije trap op de linkerflank. Frederik brengt voor en het is Maarten die de bal uiteindelijk over de keeper kan plaatsen. Athletico komt opnieuw op gelijke hoogte en is niet van plan dit nu nog uit handen te geven. Geel zwart gaat nog voor de overwinning maar kansen komen er niet meer. Ook Velle kan niet meer voor dreiging zorgen.

Zo eindigt de wedstrijd op een terechte 2-2. Athletico blijft hierdoor ongeslagen en kan zich handhaven in de middenmoot van de rangschikking. Volgende week ontvangen we de leider VK Trappen Steels. In de heenronde werd daar nipt verloren dus alles is mogelijk. Alle supporters op post om Athletico naar een stunt te leiden!


Maarten