Athletico verplettert VK Rodeo met 7-1

Met gelijke punten begonnen Athletico en VK Rodeo aan de vijftiende speeldag, maar twee keer vijfenveertig minuten later liet de einduitslag een groter verschil in de ranking vermoeden. Een ontketende Stijn Dhollander nette er vier, terwijl Kristof Lydou, Ben Van Laere en Wouter Baetens ook nog eens de netten deden trillen. Eindstand: 7-1.

Twee sleutelfiguren geelgeschorst, nog anderen gaan skiën en de twee keepers Tom De Schepper en Vincent De Brandt niet beschikbaar, zodat nummer drie in de pikorde Steven Imschoot zich nog eens in zijn keepersplunje moest hijsen. Geen ideaal scenario voor speler-trainer Stef Van Peteghem, die zelf met een lichte blessure uit voorzorg aan de kant bleef. Gelukkig had VK Rodeo zelf ook selectieproblemen, want zij konden slechts tien spelers aan de aftrap brengen.

Ondanks die numerieke minderheid kwam de ploeg uit Waasmunster met offensieve aspiraties aan de start van de topper van de vijftiende speeldag. De openingsminuten waren een lange studieronde met vooral veel duels op het middenveld. De fans van de beide elftallen kregen toch al gauw de handen op elkaar voor een goede aanval. Steven moest een slap schotje keren dat nadien door de verdediging werd weggekeild vooraleer de rebound in doel kon worden gestampt, maar het was Athletico dat het eerst écht dicht bij een doelpunt was. Een misser in de Rodeo-verdediging maakte dat Ward Lanoye plots de bal in een leeg doel kon werken, maar de rechterflankspeler was zo verrast dat hij het leer naast de gapende kooi trapte.

Dan maar een goal aangeven, moet hij gedacht hebben. Halfweg de eerste helft werd Athletico beloond voor de aanvalslust. Stijn Dhollander kopte een bal door in de loop van Ward en die legde de bal panklaar aan de tweede paal waar Kristof Lydou perfect kwam ingelopen: 1-0. Drie minuten later leek Athletico de bezoekers al het nekschot te hebben gegeven wanneer Stijn zich in het zestienmetergebied langs enkele verdedigers ploegde en dan staalhard met rechts de bal in de bovenhoek ramde. Athletico dringde nadien nog aan, maar kon de score niet meer uitdiepen voor de rust.

Kort na de rust was VK Rodeo er een aantal keer kort bij om de aansluitingstreffer te maken. Eerst moest Steven met een tackle, ver buiten het strafschopgebied, de spits de bal ontfutselen en nadien ging hij goed plat in een één-op-éénsituatie. Athletico herstelde zich direct erna. De ingekomen Wouter Baetens trof met zijn eerste balcontact nog vol de lat, maar de twee treffers van Stijn in evenveel minuten legden de wedstrijd dan toch in een definitieve plooi. Maar de veer was nog niet gebroken bij de bezoekers, want enkele minuten later vloerde een Rodeo-spits Steven met een geplaatst schot in de verste hoek: 4-1.

Het slot van de partij was dan iets te veel van het goede voor de moe gestreden Rodeo'ers. Wouter Baetens en Ben Van Laere legden er nog eentje in het mandje, terwijl Stijn met zijn vierde van de middag de eindcijfers op het bord zette: 7-1. Alstublieft.