All Yellows pakken een punt bij FC Everslaar

De ontlading aan de kant van Athletico was omgekeerd evenredig aan de diepe zucht bij de Everslaar-spelers wanneer Adriaan Rosseel in de slotseconde van de wedstrijd toch nog het leer voorbij de doelman kon prikken. De All Yellows pakten zo een oververdiend punt tegen het hoger geklasseerde FC Everslaar.

Athletico blijft ongeslagen in de januarimaand ondanks een stevige reeks tegenstanders. Eerst werd reeksgenoot FC Koekoek-Welkom Sport met 3-1 opzij gezet en een week later duwden de All Yellows eersteklasser Fina uit de bekercompetitie met dezelfde cijfers. Tegen FC Everslaar kon Athletico dan wel niet winnen, maar het kon vrede nemen met een punt.

Athletico had nochtans FC Everslaar de eerste thuisnederlaag van het seizoen kunnen aansmeren, want de thuisploeg begon slap aan de Lokerse derby. Kristof Lydou, voor de gelegenheid linksachter, glipte in de eerste minuut al door de Everslaar-defensie. Hij zwiepte voor doel naar Stijn Dhollander, maar de doelman zweefde de kopbal heerlijk uit doel. Enkele minuten later hield de keeper Stijn opnieuw van een doelpunt. Deze keer keerde hij Stijns kopbal met de voet. Athletico drong aan in de openingsminuten, maar Ben Van Laere, Lander Bauwens en Lode Maes kregen de bal evenmin voorbij de sterke keeper.

Halfweg de eerste helft brak Lode dan toch de ban. Lander dartelde over de rechterflank voorbij enkele Everslaar-verdedigers en zette strak voor naar de ingelopen Lode, die de keeper tegenvoets verschalkte met een gerichte kopbal. Tien minuten na de openingsgoal kreeg Athletico nog twee uitgelezen kansen om de voorsprong te verdubbelen. Eerst waren de All Yellows niet attent genoeg om mistasten in de defensie af te straffen en nadien was Lode te verrast op een slechte uittrap van de Everslaar-keeper om zijn tweede van de middag te maken.

Met de rust in zicht schakelde de thuisploeg een versnelling hoger, wat resulteerde in twee goede kansen. Op de eerste kans moest Vincent De Brandt alles uit de kast halen om een schot van dichtbij in hoekschop te tikken en net voor het rustsignaal kopte een Everslaar-middenvelder een metertje naast op een vrijschop.

De tweede helft hernam zoals de eerste was geëindigd: met meer druk van Everslaar en Vincent die al snel tussenbeide moest komen. Maar de aanvalslust van Everslaar doofde al snel uit, zodat beide keepers niet zoveel meer te doen hadden. Tot halfweg de tweede helft wanneer FC Everslaar optimaal profiteerde van een misverstand tussen Jens en Vincent.

Athletico was aangeslagen door de jammerlijke gelijkmaker en kon nog maar moeilijk de offensieve spelers in stelling brengen, terwijl de thuisploeg weer de druk opvoerde. Veel kansen leverde dat echter niet op, maar minder dan tien minuten voor tijd profiteerde Everslaar opnieuw van slordig balverlies in de Athletico-defensie. De aalvlugge spits ging met het leer aan de haal en vloerde Vincent met een gekruist schot door de benen van een All Yellow. Een minuut later was het bijna over and out voor Athletico, maar Vincent hield in een één-op-éénsituatie de 3-1 van het scorebord met een goede voetreflex.

En die save bleek van goudwaarde, want in de toegevoegde tijd kreeg Athletico dan toch wat het verdiende. Adriaan Rosseel, die zijn eerste match weer speelde na maandenlang blessureleed, reageerde sneller dan zijn rechtstreekse verdediger en prikte in de draai de verdiende gelijkmaker tegen de touwen.