All Yellows starten 2017 met 3-1 winst tegen FC Koekoek-Welkom Sport

Athletico heeft de overgang van de feestdis naar het voetbalveld gemakkelijk verteerd. Voor eigen publiek werd het altijd stugge FC Koekoek-Welkom met 3-1 opzij gezet. Net voor de rust zette Ben Van Laere Athletico op voorsprong en tien minuten na de herneming verdubbelde Stijn Dhollander die voorsprong. Halfweg de tweede helft potte Ben zijn tweede van de middag. De bezoekers probeerden nog wel, maar het bleef bij de ene treffer.

De gezellige warmte van de feestdagen ruimde plaats voor een half bevroren terrein dat nog de sporen droeg van de nachtelijke vriestemperaturen, maar desalniettemin hadden beide teams er zin in na enkele weken zonder competitievoetbal. Athletico dreigde voor het eerst. Na mooi combinatievoetbal op links, kon Kristof Lydou de bal scherp voor doel zwiepen, maar de inlopende All Yellows waren net te laat om er hun voet tegen te zetten. De bezoekers reageerden onmiddellijk met een scherpe counter en Vincent De Brandt moest voor het eerst in de partij tussenbeide komen.

Goede kansen werden nadien schaars, want tot halfweg de eerste helft werd de strijd vooral tussen de twee grote rechthoeken beslecht. De bezoekers hadden de bovenhand, maar Athletico verdedigde uitstekend. Na de lange studieronde kwam Athletico beter in de match en kwam het, net voor het ingaan van de rust, zelfs met wat geluk op voorsprong. De Koekoek-keeper miskeek zich op de hoge voorzet van Maarten Marius, mede door goed stoorwerk van Lander Bauwens, en Ben Van Laere kopte simpel de 1-0 binnen. Bijna onmiddellijk erna hadden de bezoekers al kunnen gelijkmaken na een prachtige doorsteekpass, maar de spits verslikte zich in de bal op het spekgladde terrein.

De tweede helft was tien minuten onderweg en de eerste noemenswaardige aanval was meteen raak. Athletico veroverde de bal op het middenveld en schakelde pijlsnel om via Stef, die met buitenkant voet het leer met een prachtige krul in de loop van Stijn Dhollander bracht. De spits sprintte de verdediging op een hoopje en plooide dan met rechts de bal in de korte hoek binnen. Athletico op 2-0!
Net zoals na de 1-0 reageerde Koekoek opnieuw scherp. Nu had Vincent een geweldige reflex in huis op een schot van dichtbij, de rebound vloog hoog over en naast de kooi.

Minder dan tien minuten na Stijns treffer was Athletico er weer. Lander bereikte Stef met een doorsteekpass aan de linkerkant van het veld. De middenvelder zette met links voor doel en daar stond Ben die met zijn rug naar doel het leer over zijn hoofd tegen de netten poeierde. Tweede goal voor Ben en tweede assist voor Stef.

Met nog twintig minuten op de klok lukte het de bezoekers dan toch om de bal voorbij Vincent te krijgen. De Athletico-doelman pakte eerst nog twee pogingen van dichtbij, maar was kansloos bij het derde schot. FC Koekoek-Welkom Sport probeerde nog een slotoffensief op touw te zetten, maar de All Yellows gaven geen krimp en waren zelfs nog het gevaarlijkst op de tegenaanval.

Athletico zet zo het nieuwe jaar in met een deugddoende 3-1 zege.

Wedstrijdgegevens

Speeldag 13

Athletico Oudenbos - FC Koekoek-Welkom Sport: 3-1
Zaterdag 7 januari 2017