1000e goal van Athletico Oudenbos

De 6-1 scoren is normaal gezien niet echt memorabel, maar afgelopen zaterdag was dat wel het geval. Dát doelpunt van Ben Van Laere was namelijk het duizendste doelpunt in de geschiedenis van Athletico Oudenbos.

Ben, proficiat met dat doelpunt dat uiteindelijk een mijlpaal bleek te zijn in de geschiedenis van de All Yellows.

"Bedankt! De spelers waren al op de hoogte dat het 1000e doelpunt er zat aan te komen, maar vooraf had niémand gedacht dat het dit weekend al zou zijn. Voor de match zaten we er nog zes doelpunten van verwijderd, maar toen Stijn Dhollander in de tweede helft de 3-0 en 4-0 maakte, leek het dan toch mogelijk. En uiteindelijk is het ook gebeurd. Eerst en vooral dankzij een schitterende collectieve prestatie, want zeven goals maken tegen VK Rodeo is eerder uitzonderlijk, ook al waren ze maar met tien. Maar het doet me zeker plezier dat ik het geluk had het duizendste doelpunt te maken. Het begon met een mooie combinatie over rechts tot bij Wouter Baetens. Hij legde de bal terug tot bij mij en ik trap op doel. Toegegeven, de bal ging er met wat meeval in, want ik raakte hem niet echt zuiver. (lacht) Maar ik vind het wel een eer dat die goal op mijn naam komt."

Het had voor velen een bekroning geweest, maar zeker ook voor jou. Ben je aan je sterkste seizoen bezig, denk je?

"Voor mij persoonlijk is het zeker een van mijn beste seizoenen bij Athletico. Ik speel vaak wat lager dan ik gewoon ben, maar dat blijkt goed te lukken. Ik moet meer verdedigend werk opknappen, maar ik pik nog regelmatig een assist of doelpuntje mee.
Het is dankzij de hele ploeg dat iedereen naar een hoger niveau getild wordt. Iedereen speelt met vertrouwen en iedereen steunt elkaar. Iedereen is omringd door goede voetballers en dan ga je automatisch zelf beter spelen."

Het is inderdaad opvallend hoe goed Athletico het doet. Vorig jaar pas als vierde overgegaan naar tweede klasse en nu bovenin meedraaien en geplaatst zijn voor de kwartfinale in de beker.

"Het is inderdaad een memorabel seizoen aan het worden. Onze aanwinsten Lode Maes en Sven De Wit spelen daar ook een grote rol in. Het zijn nu al twee sterkhouders die met hun ervaring en voetballend vermogen de ploeg heel veel bijbrengen. Ook onze twee keepers Vincent De Brandt en Tom De Schepper staan week na week sterk te spelen. Ik wil ook graag benadrukken dat Jelle Verdoodt een fantastisch seizoen aan het spelen is centraal op het middenveld. Hij is een stille, harde werker, maar o zo belangrijk voor het evenwicht binnen de ploeg."

"Maar ik wil zeker ook de teamsfeer, het plezier, de vriendschappen en de overwinningsdrang aanhalen als succesfactoren. Iedereen wil winnen en voor elkaar door het vuur gaan. En na de match maken we altijd plezier. Zeker met de feestjes na een overwinning onder leiding van Kristof Lydou en de uitbundige winfies". (lacht)

Dit weekend staat de kwartfinale op het programma tegen eersteklasser AVC De Vlasbloem. Hoe schat je de kansen in van Athletico?

"Het zal héél moeilijk worden, maar ik acht ons niet kansloos! Drie weken terug hebben we Fina verslaan met goed voetbal en waarom zouden we dat niet opnieuw kunnen doen? Als we top zijn en boven onszelf uitstijgen, dan kunnen we net zo goed winnen."