Speler-coach Stef Van Peteghem over Athletico's heenronde

Stef, had je vooraf durven dromen dat Athletico bij de winterstop gedeeld vijfde zou staan in de stand?

"Neen, natuurlijk niet. Als je pas als vierde uit derde klasse promoveert naar tweede, dan verwacht je een loodzwaar seizoen. Punt. Maar na twee speeldagen geloofde ik al gauw in ons kunnen. We pakken direct een punt tegen FC Everslaar op de openingsspeeldag, weliswaar met een beetje meeval omdat Everslaar een keer of drie het doelhout trof en Tom De Schepper een wereldpartij keepte. De week erna moeten we op bezoek bij FC Koekoek-Welkom Sport, wat traditioneel een lastige verplaatsing is. We verliezen daar met 3-1, met twee late treffers van de thuisploeg, maar we hadden daar net zo goed de drie punten kunnen meepakken."

Uiteindelijk heb je niet lang moeten wachten op de eerste driepunter.

"Klopt, op speeldag drie was het al prijs. En dat is uiteraard goed geweest voor de moraal van de ploeg. Op VK Rodeo halen we het met een nipte 3-4 zege, na een weergaloos hakje van Sam die ons zo de volle buit schonk (lacht). Nadien gaat de trein aan het rollen voor ons. Met af en toe goed voetbal, maar vooral veel strijd- en werkkracht. En zo komt het dat we nu netjes in de linkerkolom postvatten."

Welke wedstrijden springen er zoal uit?

(blaast) "Goh, moeilijk om te kiezen eerlijk gezegd. De 0-7 bij De Kring en de 6-2 tegen Osmanli waren leuk voor de statistieken, maar als je op twee weken tijd Trappen Steels en Real Heibos, toch niet de minste ploegen, met 4-0 naar huis kan sturen, dan doet dat enorm veel deugd. Dát zijn fantastische overwinningen, vooral omdat Real Heibos op dat moment nog eerste stond in de competitie."

Zijn er ook ontgoochelingen geweest?

"Ja, natuurlijk. Een drietal denk ik. Dat gaat dan vooral om matchen waarbij we het niet goed gedaan hebben en daardoor punten laten liggen. Op Klauwaerts Malpertus bijvoorbeeld waar we met 3-2 de boot ingaan. Thuis tegen Kings Erotica was ook een serieuze domper omdat we toen precies op lemen benen stonden. En die streekderby verlies je dan met 0-1. De laatste teleurstelling was de eerste match van de terugronde, opnieuw tegen Real Heibos. We spelen daar een goede eerste helft en gaan verdiend met een 1-2 voorsprong de kleedkamers in, maar in de tweede helft bakken we er niks meer van en slikken we maar liefst vijf goals. Ongelofelijk en onbegrijpelijk."

De verdediging staat nochtans sterk te spelen.

"Inderdaad, we doen het goed op dit moment. Onze defensie is de derde beste van de reeks op dit moment, terwijl we het daar vroeger lastiger hadden in dat compartiment. Het is niet alleen de verdienste van de verdedigers, want het hele team werkt steeds hard. We verdedigen als ploeg, niet als linie. Maar uiteraard heeft de komst van Sven De Wit een positieve invloed gehad. Ook onze twee keepers Tom en Vincent De Brandt spelen op een hoog niveau."

"Het is trouwens niet alleen onze verdediging die het goed doet, onze aanval is de vierde beste op dit moment. Het gevaar komt bij ons dan ook van overal. We hebben vlot scorende en snelle flankspelers, maar ook gehaaide centrumspitsen die van elke halve kans een honderd procent kans maken. Maar zoals gezegd, in voetbal draait het om het geheel, en dus zijn ook onze middenvelders heel erg belangrijk voor zowel de defensie als de aanval. Ik denk onmiddellijk aan Jelle Verdoodt die dit seizoen centraal op het middenveld wordt uitgespeeld en het daar fantastisch doet. Maar ook Ben Van Laere wil ik graag extra in de verf zetten. Zijn werkkracht elke wedstrijd opnieuw is onmetelijk."

En nu partij geven aan FC Koekoek-Welkom Sport.

"Dat kan meteen tellen als eerste wedstrijd na de winterstop, want da's geen cadeau. We hebben ze wel verslagen op eigen veld in de bekercompetitie, maar dat is uiteraard geen garantie dat het ons opnieuw lukt. Het zal alleszins een wedstrijd worden met heel veel strijd, maar hopelijk trekken wij opnieuw aan het langste eind." (glimlacht)