Lode Maes aan het woord!

Een weekend zonder voetbal geeft ons even de tijd om te focussen op een van de nieuwkomers bij de “All Yellows”. Lode Maes kwam deze zomer Athletico versterken en bewees gedurende de eerste seizoenshelft een echte versterking te zijn voor het team. De technisch vaardige middenvelder integreerde zich probleemloos in de groep en was reeds goed voor verschillende doelpunten en assists. Wij hadden een open gesprek met onze nieuwe aanwinst.

Lode, kan je ons eerst en vooral vertellen iets meer vertellen over jouw voetbalcarriere voordat je bij Athletico terecht kwam?

Tijdens mijn jeugd heb ik steeds bij Sporting Lokeren gespeeld waar ik een stevige basisopleiding heb gekregen. Op mijn 19 jaar heb ik dan de overstap naar Eendracht Zele gemaakt. Daar had ik echter de pech om na een half jaar geblesseerd uit te vallen. 2 jaar en evenveel knie operaties later was de drive om te voetballen even weg maar in 2015 besloot ik het terug te proberen bij Dynamo Beervelde. Ook hier bleef ik echter sukkelen met kleine kwaaltjes waarna ik besloot om het provinciale voetbal achter mij te laten.

Je besliste dan om bij Athletico aan te kloppen, hoe ging dat juist in zijn werk?

Ik had voor mij zelf uitgemaakt dat ik het wel bij een Walivo ploeg wou proberen,maar ik had geen idee waar. Mijn schoonbroer (Lander Bauwens) vertelde mij toen dat er bij Athletico wel enkele nieuwe spelers welkom waren. Ik heb toen een kort gesprek gehad met de coach (Stef) en dat heeft mij overtuigd om de gele kleuren te verdedigen. 

Ik kan mij voorstellen dat het een lastige stap is om over te stappen van het provinciale voetbal naar de amateurreeksen. Hoe heb jij dit ervaren?

Op sportief vlak is het steeds aanpassen wanneer je verandert van reeks, dit is nooit te onderschatten. Ik vind dat we bij momenten mooie combinaties op de mat leggen maar even vaak heerst er chaos en onrust in balbezit. Rust aan de bal, het balletje laten rollen en zo kansen creëren zijn volgens mij de grootste werkpunten als ploeg en daar wil ik graag mijn steentje toe bijdragen.

Naast het veld heb ik geen aanpassingsperiode nodig gehad, ik kende reeds enkele mensen en ook de “vaste kern” staat heel open voor nieuwkomers. Ik kan alleen maar zeggen dat de sfeer binnen de groep heel positief is! Daarnaast ben ik ook blij dat het voetbal nog steeds centraal staat en de wil om te winnen groot is.

Tot slot misschien de moeilijkste vraag: waar zie jij Athletico dit jaar eindigen?

Ik vind dat we tot nu toe een constant seizoen gespeeld hebben. De laatste twee wedstrijden tegen Trappen Steels en Real Heibos haalden we naar mijn mening een hoog niveau. Aangezien we veel aanvallende spelers in de ploeg hebben, zijn we gebaat bij hoge pressing en druk op de bal. Als we gespaard blijven van blessures en het niveau van de laatste weken kunnen aanhouden, zie ik ons misschien wel meedoen voor een top 3 plaats!